Здраве и красота

Кои са най-полезните масла за нокти и кожички

Как да върнете здравината на ноктите и свежия вид на кожата наоколо

14.03.2023г. / 15 54ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ноктите и кожичките се нуждаят от специална грижа, за да са здрави, добре хидратирани и подхранени. Маслата са едно от най-добрите средства да им дадете именно тази грижа, от която се нуждаят. Те имат силата да направят ноктите ви здрави и бляскави, а кожичките меки и нежни.

Причини за разслояване и чупене на ноктите

Маслата за нокти и кожички допринасят за ускоряване на растежа, здравината и твърдостта на ноктите. Това помага за подобряване на цялостното им състояние. Кожичките са по-меки, гладки, не се разцепват, а това е важно, особено ако миете често ръцете си или ползвате препарати в домакинството.

Кои са най-добрите масла за нокти и кожички?

Масло от жожоба, кокосово масло и зехтин

Тези три масла са просто фантастични за ноктите и кожичките. Те имат свойството да проникват на голяма дълбочина и да доставят хидратиращи и лесноусвоими молекули в по-дълбоките слоеве на кожата. Богати са на ценни мастни киселини, протеини, минерали и антиоксиданти, които подобряват състоянието на ноктите и кожичките наоколо.

Бадемово масло

Бадемовото масло е много богат източник на витамините Е, А, В1, В2 и Е6. Те са сред най-обогатяващите и подхранващи витамини измежду всички и са от голяма важност за регенерирането на ноктите и кожните клетки. Бадемовото масло е богато още на антиоксиданти, които също допринасят за обновяването на клетките и подобряване състоянието на ноктите и кожичките. Прекрасно е за намаляване на сухотата, нацепването, напукването, лющене и чупливост.

Възстановяване на ноктите и кожичките с няколко уникални масла

Масло от оризови трици

Маслото от оризови трици доставя много ценни регенериращи вещества на кожата и ноктите. То действа като балсам, който успокоява и омекотява в дълбочина.

Сусамово масло

Маслото от сусам има изключително дълбоки свойства в хидратирането. Неговите молекули проникват лесно в дълбочина и помагат ноктите да върнат розовия си свеж цвят и гладка структура. То прави кожичките меки, гладки и допринася те да възвърнат еластичността и мекотата си.

Домашен крем за омекотяване на кожички около ноктите

Лавандулово масло

Маслото от лавандула има не просто превъзходен аромат, но и чудесни свойства за ноктите и кожата. То укрепва ноктите, прави ги по-силни и устойчиви, благодарение на хидратиращите и подхранващите си елементи. Освен това има мощни антибактериални качества, които намаляват влиянието на гъбичките и бактериите върху ноктите.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е друго масло с така силни антибактериални свойства. То намалява възпаленията, които са една от честите причини за проблеми с ноктите и кожата. Има укрепващи и подхранващи свойства.

8 причини за слаби и чупливи нокти

Масло от пшеничен зародиш

Маслото от пшеничен зародиш е изключително полезно за кожата и ноктите. То е важен помощник и за косата. Продуктите, съдържащи пшеничен зародиш подхранват в изключителна дълбочина, хидратират и стимулират обновяването на клетките. Това масло стимулира растежа на ноктите, тяхната здравина, свежест и розовина. Богато е на витамин Е, който е силен антиоксидант, допринасят кожата и ноктите да възвърнат здравия си вид.

Коментирай
Свободно време