Здраве и красота

Една от най-мощните подхранващи маски за коса с авокадо

Защо тази комбинация прави чудеса с косъма

16.03.2023г. / 10 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дори косата ви да е в прекрасно състояние, тя винаги се нуждае от грижи. За да поддържате състоянието ѝ перфектно, трябва да я дарявате с необходимите хранителни вещества от природата и то редовно.

Ако пък косата ви е изтощена, нуждае се от хидратиране, суха е и се накъсва, това е още по-голяма причина да се погрижите за нея по възможно най-добрия начин.

3 регенериращи маски за коса за сухи и увредени краища

Маските с авокадо и жълтък са именно такъв превъзходен начин едновременно да подхраните, хидратирате косата и да поправите уврежданията.

Защо маската с авокадо и жълтък е най-доброто и мощно средство, полезно за косата?

Авокадото е много богато на полезни мазнини. То съдържа мастни киселини, които проникват в дълбочина в косъма и се грижат за поправянето на щетите в него. Този прекрасен плод е източник на витамините А, Е, D и В6, които са незаменими за здравето на косата.

Освен тях авокадото съдържа аминокиселини и минерали, сред които калий, мед, желязо и магнезий, обогатяващи косата и възвръщащи блясъка и жизнеността ѝ.

Жълтъкът е също толкова богат на хранителни вещества източник, от който косата се нуждае. Той е много богат на витамини от група В, витамин А, цинк, както и пълноценни протеини и мазнини.

Подхранваща маска за коса с желатин

Редовното прилагане на яйчен жълтък в комбинация с авокадо върху косата я съживява, стимулира растежа, изглажда текстурата на косъма, хидратира и подхранва в много голяма дълбочина.

И за да помогнете на косата си да подобри състоянието си от всички тези и още много ползи, вижте каква маска да ѝ приготвите с авокадо и жълтък. Редовното ѝ прилагане върху косата ще я направи най-бляскавия ви аксесоар.

Свързани статии

Съставки:

  • ½ добре узряло меко авокадо;
  • 1 жълтък;
  • 2-3 капки етерично масло по желание (не е задължително).

Намачкайте авокадото добре с вилица. Разбийте жълтъка. Смесете съставките и разбъркайте с телена бъркалка. Може и да пасирате с пасатор за гладка консистенция. Добавете етеричното масло и отново разбъркайте.

Възстановяващи маски за изтощена коса през зимата

Нанесете маската върху влажна, но не много мокра коса, като разнасяте от корена до върха. Ако имате по-дълга коса, можете да удвоите съставките, за да покрият цялата дължина на косъма.

Оставете маската да действа поне 30 минути, като увиете косата с кърпа или с шапка за баня.

Измийте с мек шампоан и нанесете подхранващ балсам. Повтаряйте тази процедура 2-3 пъти седмично за максимален ефект.

Коя е най-добрата маска за суха и изтощена коса?

Коментирай