Здраве и красота

Домашни лифтинг процедури за изглаждане на бръчките

Как да стегнете кожата и да забавите стареенето

21.03.2023г. / 09 35ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лифтинг процедурите и манипулациите са едни от най-ефективните начини да се спасите от бръчките или по-скоро да забавите тяхната поява. Но тези процедури са изключително скъпи и не всеки може да си ги позволи.

Терапия с ампули подмладява кожата и намалява бръчките

На помощ идват домашните лифтинг процедури, които са достъпни и всеки може да се възползва от тях. Пък и какво по-хубаво от домашната грижа за красотата, в която сте сигурни какво точно нанасяте върху кожата си и какво приемате чрез храната.

Домашните средства с лифтинг ефект против бръчки са най-доброто, което можете да направите за себе си и за кожата си. Вижте кои са те.

Мед и плодове

Маските с мед и различни плодове са с доказан положителен ефект върху кожата. Можете да си правите различни комбинации. В блендер смесете шепа ягоди, няколко зърна грозде, половин круша, половин ябълка и малко портокалов сок. Добавете няколко лъжици мед и нанесете получената паста върху лицето си.

5 изненадващи причини за поява на бръчки

По желание може да добавите малко повече прясно изцеден сок от портокал и да получите прекрасно смути, което да изпиете. И в двата случая тази превъзходна смес ще има положителен лифтинг ефект върху кожата отвън или отвътре.

Банан и сметана

Прилагането на маска с банан и сметана е още един чудесен начин да подарите на кожата си лифтинг ефект от природата. Сметаната е богата на мазнини, които проникват в кожата и попълват бръчките и фините линии.

Домашен крем против бръчки с ший и кокосово масло

Бананът е богат на калий и антиоксиданти, ценни за кожата. Сместа от двата прекрасни природни продукта прави чудеса с кожата. Смесете ¼ чаша заквасена сметана с един добре узрял намачкан банан. Направете гладка паста и я нанесете върху кожата с кръгови движения. Оставете да действа 20 минути и изплакнете.

Захар и яйца

Яйцата са много богат източник на протеини и ценни мазнини. Те правят кожата по-гладка, опъната, подхранена и хидратирана. Яйцата са чудесно средство да изгладите бръчките и да направите кожата по-гладка и стегната.

Свързани статии

Захарта е подходяща за ексфолиране и премахване на мъртвите клетки, натрупванията от себум и мръсотия, които причиняват запушване и увреждания по кожата.

Масло от малинови семки за по-малко бръчки и при екзема

Смесете едно яйце с една лъжица захар. Разбийте добре. Нанесете с масажиращи движения върху кожата. Масажирайте и разнасяйте в продължение на 5 минути. След това оставете да подейства за още 25 минути. Изплакнете с хладка вода.

Тренировки и цялостно здравословно хранене

Грижата за кожата няма как да остане само външна. Вътрешната грижа е от изключително значение. Заради това е важно да се стремите да се храните здравословно и да правите редовни упражнения. Това се отразява благотворно на кожата и сияйния ѝ външен вид.

Сквалан – за по-малко бръчки и красива коса

Можете да правите и целенасочени упражнения за лицевите мускули. Колкото по-стегнати са те, толкова по-гладка и еластична е кожата. Упражненията за лицеви мускули тонизират лицето, подобряват структурата на кожата и намаляват бръчките.

Коментирай