Здраве и красота

3 маски за ускоряване растежа на веждите

Как да сгъстите веждите с натурални продукти

24.03.2023г. / 06 14ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Скубането на веждите е ежедневие за всяка жена. Но с течение на времето косъмчетата на веждите започват все повече да оредяват. При някои жени растежът драстично намалява, което влияе зле на самочувствието. Оформянето на веждите става трудно и може да се наложи да се обърнете към специалист.

Как да отгледате по-плътни и гъсти вежди?

За да си спестите тези сложни и скъпи процедури, можете да опитате някои прекрасни природни методи за ускоряване на растежа на веждите.

Съставките в маските, които ще предложим да си направите, стимулират бързия растеж на косъмчетата, уплътняват ги и ги подхранват в дълбочина. Така веждите растат по-здрави и гъсти.

По-красиви и плътни вежди – как?

Маска с рициново масло

  • 1 капка гел от алое вера;
  • 1 капка рициново масло;
  • 1 капка витамин Е.

Смесете всички съставки и нанесете с масажиращи внимателни движения върху веждите. Оставете маската да действа през цялата нощ. Правете тази маска всяка вечер в продължение на поне 1 месец за максимален ефект.

Маска с жълтък и зехтин

  • 1 жълтък;
  • 2 капки зехтин екстра върджин.

4 етерични масла за бърз растеж на веждите

Смесете двете съставки, като разбиете много добре. Нанесете с масажиращи движения върху веждите. Оставете да подейства за поне 1 час, докато жълтъкът започне да засъхва. Изплакнете, без да отмивате с измиващ продукт.

Гел от алое

Алоето може да действа прекрасно върху растежа на веждите и самостоятелно без смесване с други продукти. Просто нанасяйте богат слой гел от алое върху веждите всяка вечер, без да отмивате. Оставяйте да действа цяла нощ.

7 грешки в оформянето на веждите, които често правим

Алое вера подхранва и хидратира, като това стимулира бързия и качествен растеж на косъмчетата на веждите. Те стават гъсти, лъскави и жизнени.

Коментирай