Здраве и красота

4 причини да ползваме sheet маски за кожата на лицето

Подхранват и възстановяват кожата

13.04.2023г. / 13 56ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Маските за лице са една от любимите разкрасяващи ритуали на повечето жени. Без значение дали си ги приготвяме сами със суперсъставки като масла, алое вера, куркума и други, те подхранват кожата ни. Има много различни видове маски за лице, които можем да закупим от аптеките, магазините за козметика или препоръчани от нашия дерматолог, козметик. Такива, които са само за нощна грижа, за околоочен контур, устни и т. н. Напоследък все по-предпочитани са sheet (шийт) маските за лице. Може да ги срещнете и като лист маски.

Масло от бодлива круша – страхотни ползи за кожата

Шийт маската обикновено се изработва от тънък плат като памук, коприна, гел или друго и са за еднократна употреба. Лесни са за използване, удобни за носене по време на ваканции, те са бърз начин да възвърнем блясъка на кожата на лицето си. Можем да избираме каква маска да нанесем в зависимост от нуждите на кожата ни.

Обикновено шийт маските са обогатени с хидратиращи и/или активни съставки, като хиалуронова киселина, серуми, екстракти от зелен чай, лотос, витамин Е, фосфолипиди, авокадо, мед, активен въглен, антиоксиданти и много други.

Цените на тези продукти също варират. Защо sheet маските са новата любима грижа на жените?

3 маски с кафе против подпухнали клепачи и торбички

1. Интензивно хидратират и са подходящи за всеки тип кожа

Sheet маските съдържат по-висока концентрация на хидратиращи съставки в сравнение с други продукти, а тъканта, която прилепва върху лицето ни, ги „заключва“, предотвратявайки изпаряването на съставките. Така в зависимост от това какви са съставките в маската, която сме избрали кожата възстановява кожната си бариера, мигновено се хидратира и е по-устойчива на агресорите от околната среда, които изсушават кожата, но ѝ вредят и по много други начини.

Как да подмладим кожата на лицето си с биоактивираща грижа

2. Резултатите са незабавни и дълготрайни

Тъй като лист маските помагат на кожата да попие голяма част от съставките, тя изглежда по-блестяща, чувстваме я като обновена и подмладена веднага щом премахнем маската. Освен това не е необходимо да изплакваме с вода лицето си, а с лек масаж доразнасяме продукта, който е останал върху лицето ни след премахването на листа от него.

Ефектът на шийт маските може да се усеща и забелязва в продължение на няколко дни след нанасянето ѝ. Отново според ключовите съставки в продукта, бихме могли да си осигурим грижа за изравняване на тена, изглаждане и намаляване образуването на бръчки, да стегнем кожата.

10 комбинации с мед при тъмни кръгове под очите и подпухване

3. За детокс

Ежедневно кожата на лицето ни е подложена на слънчеви лъчи, замърсявания на околната среда, грим, нездравословни навици, като консумация на алкохол, тютюнопушене, консумация на вредни храни, стрес от динамичния начин на живот, безсъние. Всичко това води до натрупването на токсини в организма. Състоянието на кожата винаги подсказва за това. Тя става по-вяла, омазнява се повече, порите се запушват и т. н.

Ето защо се нуждае от детокс не само чрез промяна в начина на живот, а шийт маските за лице също са един добър начин да я детоксикираме. Затова следим на опаковката на маската дали пише, че е специално за детокс.

Свързани статии

4. Забавят стареенето на кожата

Въпреки че стареенето на кожата е естествен процес, има как да го забавим. Редовното използване на шийт маски е едно от тях. Фини линии, бръчки, петна... Никоя жена не ги харесва! Когато избираме маска, забавяща стареенето на кожата, отново е важно да обърнем внимание на съставките в нея.

Едни от най-добрите са витамин С, алое вера, хамамелис, хиалуронова киселина, етерични масла и други. Освен това, поставяйки лист маската върху лицето си, нейната материя обхваща дори деликатните зони около и над устните, зоната на околоочния контур, което е предимство на този продукт, тъй като суперсъставките подхранват и тези части на кожата, където обикновено се появяват първите признаци на стареенето ѝ.

Коментирай