Здраве и красота

Хитри трикове за премахване на лоша интимна миризма

Как да върнете женското си самочувствие и комфорт

28.05.2023г. / 14 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Неприятната лоша миризма в интимната област е проблем, който може да предизвика дискомфорт и да понижи самочувствието ви. В някои случаи дори може причината да е инфекция, дисбаланс във вагиналната флора, гъбички, различни кожни и лигавични раздразнения. 

Хитри трикове за премахване на лоша миризма от дрехите

Каквато и да е причината, със сигурност бихте искали да се отървете от лошата интимна миризма по най-бързия начин. За щастие има някои чудесни начини да успеете да го направите. 

Ето някои хитри трикове за премахване на лоша интимна миризма, които ще върнат женското ви самочувствие. 

Правилно и здравословно хранене

Храненето оказва голямо влияние върху това каква ще бъде интимната миризма. Захарта, например, причинява възпаления и подхранва гъбичките и лошите бактерии по лигавицата на вагината. По тази причина може да се появи лоша миризма. 

От голямо значение е да се контролира приема на захари, кръвната захар и да се намали теглото, за да се върне изгубеният баланс. Здравословното хранене, което се състои от много фибри, полезни протеини и мазнини, оказва благотворно влияние, като намалява лошата вагинална миризма, контролирайки нивата на pH на вагиналната флора. 

Носете подходящо бельо 

Най-доброто, което можете да направите за вагиналното си здраве, е да носите бельо от естествени материи. Памукът е сред най-добрите избори. Този така наречен трик всъщност е по-скоро здравословен избор, който е добре да направите, ако искате да не се сблъсквате с лоша вагинална миризма. 

Причини за лош мирис на потта

Дишащите материи са най-подходящи не само за премахване на лошата интимна миризма, но и за превенцията ѝ. Те дават възможност на кожата и лигавиците да не задържат влага, а това е важно, за да се предотврати размножаването на бактерии и гъбички. 

Свързани статии

Избирайте неутрални сапуни без аромати 

Сапунът, с който измивате вагината, е от голямо значение за поддържане на добър баланс на флората. Той не трябва да съдържа сулфати, сулфити, парабени, добавени аромати. Трябва да е с неутрално pH, за да не се намесва в естествените процеси на обмяна на кожни клетки и овлажняване. Най-добре е да използвате сапун или измивен гел по-рядко, а да залагате на чиста хладка вода. 

Избирайте подходящи дамски превръзки 

За да се отървете от лошата интимна миризма е много важно да избягвате превръзки с добавени аромати и такива, които не са направени от дишаща материя. Те създават условия за задържане на влага, а тя е предпоставка за размножаване на гъбички и бактерии. 

Как да се отървем от лошата телесна миризма?

Не взимайте горещ душ 

Горещата вода дехидратира кожата и въздейства негативно върху баланса във вагиналната флора. Прекалено топлата вода нарушава нормалния растеж на полезните бактерии, контролиращи естествените процеси в лигавицата на вагината и влагалището. За предпочитане е да наблягате на измиване с хладка към студена вода. 

Коментирай