Здраве и красота

Възстановяваща маска за коса с кокосово масло и арган

Как да върнете жизнеността и блясъка на косъма

08.06.2023г. / 10 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако косата ви е увредена, изтощена, накъсана и цъфтяща, тя спешно се нуждае от възстановяване. Можете да ѝ го дадете с помощта на кокосовото масло. То има фантастични регенериращи свойства, които помагат на косата да възстанови изгубената влага, жизненост и лъскавина на косъма. 

Подхранващи маски за коса с кокос, ягоди, извара и банан

Кокосовото масло едновременно хидратира, подхранва, възстановява косата и помага за нейното цялостно възстановяване. С негова помощ можете да си направите прекрасна домашна маска, с която да върнете блясъка, лъскавината и жизнеността на косъма. 

Какво ви трябва, за да си приготвите възстановяваща маска за коса с кокосово масло?

  • 2-3 супени лъжици кокосово масло;
  • 1 супена лъжица мед; 
  • 5 капки масло от арган.

Разтопете кокосовото масло на водна баня за 1-2 минути, не повече. Добавете към него останалите съставки, след като сте го свалили от огъня. Разбъркайте много добре, докато се смесят. 

3 хидратиращи маски за коса през лятото

Нанесете маската върху измита, но леко подсушена коса, така че да не е прекалено мокра. Втрийте добре от корена до върха. Оставете да действа минимум 30 минути. След това изплакнете и измийте с мек, нежен шампоан. 

Правете маската след всяко измиване. За по-силно увредена коса можете да оставяте маската да действа през цялата нощ, като увиете косата с кърпа или шапка за баня. На сутринта измийте и нанесете подхранващ балсам.

Маски с кокосово масло против бръчки

Маслото от арган допълнително подхранва и хидратира косата, спомага за регенерирането на косъма и възстановяването му от увреждания, накъсване, разслояване. 

Коментирай