Козметика и грим

Как да нанасяме правилно хидратиращи продукти?

Важни стъпки за красиво тяло и лице

10.03.2015г. / 14 35ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Хидратиращите продукти са в основата на красивата и добре поддържана кожа. Тайната определено не е в количеството, което ще нанесем, а в начина.

Правилната техника ще спомогне за значително по-бързото абсорбиране и ще избегнете неприятни петна по дрехите, ако трябва да излезете веднага.

За лицето е важно да поставите хидратиращ продукт, който освен да подхрани кожата, трябва да даде добра основа за дълготраен грим.

Правилното нанасяне може да направи лицето и тялото ви значително по-меко и изчистено от неприятни зачервявания, пъпчици и други несъвършенства.

Представяме ви как точно да използвате хидратиращия си продукт правилно.

Свързани статии

Равномерен слой

Започнете нанасянето от основата на лицето и продължете да разнасяте към краищата. Ако нанасяте концентрирано количество в близост до косата, рискувате нанасяне на твърдо голямо количество и запушване на порите.

Хидратиращ продукт със слънцезащита

Повечето хора използват такъв тип продукти основно върху лицето си и разнасят остатъците по шията. Това е грешно. Правилният начин е да използвате подходящо според консистенцията на продукта количество и една четвърт от това върху цялата шия и деколтето. Тези части от тялото се нуждаят от защита точно толкова, колкото и лицето ви, особено ако искате да избегнете появата на бръчки, сухота и белене на кожата.

Хидратиране след душ

Ако оставите кожата на голо за повече от минута след баня, рискувате да я дехидратирате, защото въздухът „изсмуква“ влажността. Прилагането на хидратиращ продукт непосредствено след баня ще помогне не само да омекотите, но и да контролирате цялостния баланс на влажност.

Правилен продукт

Продуктите, които са за тяло, не могат да се използват със същия ефект и върху лице. Даже напротив – рискувате да раздразните и зачервите кожата. Характеристиките на различните части от тялото нямат толкова общо, колкото си мислите. Лосионът за тяло на маслена основа е предназначен да хидратира и най-сухите места като лакти и колена, но поставен върху лицето, може да запуши вашите пори.

Много е важно да изберете правилен продукт за лице, който да бъде съобразен с вашите нужди. Ако имате суха кожа, спрете се на по-мазен крем с повече естествени масла, а ако сте с нормална кожа е препоръчително да закупите лек крем.

Коментирай
Свободно време