Козметика и грим

5 трика за перфектно поставяне на молив на долния клепач

С дълготраен ефект

15.06.2018г. / 13 25ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Обичате да очертавате очите си с молив? Поставянето на плътна линия на долния клепач ви кара да усещате грима си завършен и красив, а погледът – ясен и ярък с подчертан блясък.

Има обаче един проблем. Долният клепач създава условия за размазване, които могат да бъдат избегнати, ако линията се постави правилно. Как?

Правете тънки линии

Избягвайте поставянето на дебела линия молив. Слоят трябва да е тънък и приятно забележим, а не натрапчив. Очевидният капан при поставянето на молив върху долния клепач е разнасянето му по околните тъкани на клепача – ефект, който никоя дама не иска. Поддържането на тънката линия е начин да се предотврати този проблем.

Как да гримираме правилно очите си?

Поставяйте молива винаги от външната страна навътре. Не очертавайте целия клепач. Това дава оптичното усещане за по-големи очи.

Не поставяйте молив само във вътрешната част на клепача

Тази грешка ще накара очите ви да изглеждат по-малки, а гримът ви – незавършен. Вместо това нанесете много тънка линия в самите косъмчета на миглите без да поставяте молива под тях. Това ще раздвижи погледа.

Не нанасяйте молив във вътрешната част на клепача откъм кладенчето

Тази зона на очите е най-рискована, защото е и най-влажна. Там моливът се размазва най-бързо и лесно. Освен това имаме навика да пипаме очите си и да ги почистваме от секрета. Пък и плътното запълване на целия долен клепач създава усещане за смаляване на окото, както вече споменахме.

Идеи за грим с очна линия (галерия)

Бъдете внимателни със смесването

Някои жени смесват повече от един цвят при поставянето на молив, за да създадат ефект на светлосянка или преливане. Прекаляването с тези ефекти може да предизвика обратен ефект, да се появят тъмни кръгове на нежелани места или да смалите оптично очите без това да е желан краен резултат.

Винаги почиствайте 

Когато сгрешите при поставяне на молива, винаги почиствайте изцапаната зона. Тя ще развали грима ви и ще се размаже, след като е извън желания контур.

Коментирай