Козметика и грим

Най-добрите цветове в грима според тона на кожата

Какъв е вашият подтон?

31.08.2018г. / 11 38ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Една от най-трагичните грешки в грима, които една жена може да направи, е да носи неподходящите цветове за нейния тон на кожата. Това не означава, че не можете да носите сини сенки и оранжев руж. Можете, със сигурност, стига това да отива на подтона на кожата ви. 

Откриването на точните тонове и нюанси на вашата кожа е тайната на красотата на лицето. 

Носенето на грешните цветове може да ви накара да изглеждате прекалено бледи или пък да имате уморен вид. С правилния грим красотата ви изпъква на по-високо ниво. Това ще ви помогне да представите най-доброто от лицето си. 

Освен това, употребата на правилните цветове помага да изглеждате по-естествени, което е от голямо значение. 

Свързани статии

Как да откриете тона на кожата си?

Повечето марки грим класифицират гримовете в няколко категории – много светло (fair), светло (light), бежово (beige), неутрално (neutral), средно (medium) и тъмно (dark). Това е добър ориентир, но за да откриете подходящите тонове за вас, първо е необходимо да узнаете собствените си подтонове. 

Те се проявяват на повърхността на кожата и се разделят в три категории: хладни тонове(cool), топли (warm) и неутрални (neutral). 

За да определените към коя от тези категории се причислява вашата кожа, използвайте теста на Паула Бегун от Paula’s Choice

Погледнете вените на китката на ръката си. Ако кожата ви е със студени тонове, вените ви ще изпъкват в сини и лилави цветове. Топлите тонове на кожата ще покажат вени в зелени нюанси, а при неутралните тонове вените са по-невидими и с телесен цвят, не са толкова прозрачни. 

Цветове в грима за студени тонове на кожата 

Независимо дали кожата ви е светла или тъмна, ако тя е с хладен подтон, цветовете, които ѝ отиват са розово, пурпурно, червено, синьо, зелено и сиво. Вместо да носите прасковен руж, въпреки че в момента например е актуален, по-добре носете по-жизненото за вашата кожа синкаво розово. Можете да смесвате и два различни цвята в ружа. 

Червените и наситено розови червила трептят страхотно върху устни от студен тип кожа. А сивите и дълбоко лилави сенки правят очите още по-изпъкващи на цялостния фон. 

Не се плашете от наситеността на тези цветове в палитрите. Върху вашия тип кожа те ще изглеждат блестящо. 

Цветове в грима за топли тонове на кожата 

Жените с топли тонове на кожата изглеждат най-добре в топли цветове на грима. Ако сте с топъл подтон на кожата можете да изберете портокалови, оранжево-червени, прасковени, бронзови, кафяви и златни цветове за вашия грим. 

Опитайте прасковен или оранжев руж за скулите. Устните облечете в оранжево или червено, съобразено с облеклото ви. 

За клепачите изберете земно, кафяво, бляскаво златисто или коралово. 

Цветове в грима за неутрални тонове на кожата

 
Ако имате неутрален тон на кожата можете да се радвате, защото бихте могли да носите на практика почти всеки цвят в грима. Спокойно можете да превключвате от хладни към топли цветове, както и да си играете с контрастите. 

Жените с неутрален подтон на кожата са истински късметлийки, защото преспокойно могат да се развихрят с цветовите комбинации, без това да ги кара да изглеждат неестетично.

Снимки: istock

Коментирай