Козметика

5 грешки с фон дьо тен

Как правилно да използваме фон дьо тена си?

02.04.2013г. / 14 08ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Правилно нанесеният грим подчертава естествената красота на лицето ни, прикривайки недостатъците ни. Фон дьо тенът е от основно значение за баланса на грима на лицето ни, но не са малко грешките, които можем да направим и да съсипем външния си вид.

Тестването

Естетиката на грима започва с цвета на фон дьо тена. Много жени продължават да го тестват на китките си, но по-добрият вариант, препоръчван от големи специалисти в козметичния бранш, е нанасянето му по линията на брадичката, под очите и в зоната на носа.

Основа за грим

Много често жените подценяват значението на основата за грим, а често се случва, дори да я използват, да не знаят как точно да я нанесат. Благодарение на нея се създава нежна база за всякакви кремо- и прахообразни гримове. Освен това по този начин се удължава животът на грима върху лицето ни.

Коректор под фон дьо тен

Избягвайте да използвате едновременно коректор и фон дьо тен – спрете се или на едното, или на другото. Ако обаче настоявате и на двете, първо се убедете, че цветово си подхождат напълно, и след това следвайте реда – фон дьо тена преди коректора. Най-добре би било да използвате и една и съща четчица и за двете.

Свързани статии

Размазването на фон дьо тена

Често се случва да забележим по лицето на колежка места с наслоен фон дьо тен. Много е важно да се използват правилните средства за размазването му – четчица и гъбичка. Наблегнете на брадичката, горната устна, около очите, носа и по горната част на челото и от там разнесете по цялото лице.

Фиксация

Освен с основа за грим, можем да запечатаме козметичното произведение на лицето си и с пудра. След като нанесете фон дьо тена, сложете си прозрачна пудра, за да избегнете лъскавия вид на кожата и за да предотвратите „изплъзването“ на грима от лицето си.

Коментирай