Тя, звездата

Катя Тодорова: Интернет е екзотично ежедневно преживяване!

Интервю за Az-jenata.bg с Катя Тодорова, маркетинг мениджър в IT компания

16.11.2012г. / 09 51ч.
Джадала Мария
Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

Катя Тодорова е Маркетинг мениджър в една от най-бързо развиващите се хостинг компании в България. Интересите й се простират от дигиталния маркетинг и онлайн бизнеса до компютърните мрежи и телекомуникациите.

Катя е с технически бекграунд – Инженер Магистър по Телекомуникации в Технически университет София, като е работила по различни проекти в сферата на телекомуникациите – в Комисия за регулиране на съобщенията и най-големите телекомуникационни оператори в България.

През последните близо две години, специализирайки в областта на маркетинга и управлението на проекти, завършва и магистратура – Фирмен мениджмънт и контролинг в Стопанска академия „Акад. Д. Ценов“ – Свищов.

В рамките на компанията, в която сега работи, Катя ръководи мащабни маркетингови проекти, спомагайки за лидерските позиции на фирмата в сектора през последните години. Като Маркетинг мениджър Катя Тодорова изучава и използва активно най-новите тенденции в онлайн маркетинга, маркетинга в социалните мрежи, мобилната реклама и другите иновативни маркетингови формати.

Много обича да пътува и да усъвършенства личностното си развитие с различни курсове и обучения в България и чужбина. Тя беше така любезна да даде това интервю за читателките на Az-jenata.bg.

Мъжко занимание е хостинга – как се чувства една дама сред толкова мъже?

Прекрасно! :) В интерес на истината аз много добре се разбирам и работя с хората. Дали са мъже или жени – няма значение – стига и те да са професионалисти, които оценяват детайлите! А дали хостингът е мъжко занимание, вече нещата се променят. При нас мениджърът на техническия ни екип е една прекрасна и умна дама, както и голяма част от екипа ни са колежки. Аз също започнах в Супер хостинг като част от техническия екип... :)

А как изглежда интернет за масовия потребител – все още екзотика или вече нещо по-ежедневно?

Екзотично ежедневно преживяване! :) В моето обкръжение, клиентите и партньорите, с които общувам, интернет е едно от задължителните условия за живот! :) Скоро в кампанията за 7-мия ни рожден ден интервюирахме случайни хора пред Народния театър и аз също бях учудена, че за голяма част от тях беше трудно да обяснят какво е интернет, а за хостинга!? ... сами се досещате. :) Много от хората също така изобщо не осъзнават, че за да проверят какъв е отговорът на въпроса „Какво е интернет“ през мобилните си телефони, таблети или лаптопи, реално използват интернет. :) Той е вече като тока – не е нужно да можеш да обясниш точно какво е, но го използваш ежедневно.

От бизнес гледна точка в интерес на истината интернет услугите са все още много екзотични. При нас големият процент от клиентите ни намират чрез „word of a mouth“. Това е нормално, тъй като повечето от тях се обръщат за препоръка за хостинг или други уеб услуги към студиото или човека, който е изработил сайта им. За нас е страхотно, че тъй като работим успешно с почти всички уеб студиа в България, те са спокойни и могат да ни препоръчат. Също, тъй като живеем в т. нар. „ера на препоръката“, голяма част от клиентите, консултирайки се със свои приятели, познати, професионалисти или четейки мненията в мрежата, вземат решение и без да са tech специалисти да използват нашата фирма за своя надежден хостинг партньор! :) Подобна е ситуацията и при останалите успешни български уеб компании.

Самата ти какво най-много обичаш да правиш в интернет?

Много се радвам, че каквото и да ми потрябва, то е на един или няколко клика разстояние... :) В тази връзка, краткият отговор на въпроса е информацията и лесния достъп до нея. Също така, обичам да общувам с многото си приятели, които не са в България, както и с всички други, които са тук, но ежедневно си обменяме идеи и споделяме емоциите си. :) Както скоро ми казаха – ако няма интернет, аз изпадам в „интернет деменция“. :)) Факт е – за няколко години от средно използващ мрежата user, вече се превърнах в много онлайн човек. :)

Кои са предизвикателствата на твоето ежедневие?

Аз много обичам работата си и всеки проект е предизвикателство! Ежедневно се занимавам с нови проекти и кампании в рамките на онлайн бизнеса и startup общността. В голямата част от тях активно работя в повечето аспекти – валидацията на идеята, бизнес риска, определянето на бюджета и отчитането на успешните резултати! :) Също така ежедневно се срещам с много нови и интересни хора, както и с голямата част от всички тях, сме и приятели извън работата. :)Това е и сред СУПЕРприятните предизвикателства! :) Също така, това, че чувствам и нося отговорност с всяко мое действие за хората, с които работя и колегите ми означава, че не мога да си позволя грешки, а това разбира се, е предизвикателство!

Кои са любимите ти цветове? Стил на обличане? Вкус, песен, място?

В зависимост от настроението ми, всеки ден любимият ми цвят може да е различен. :) Аз обичам да се обличам леко нестандартно и екстравагантно в спортно – елегантен стил. Ако протоколът изисква да съм с черна пола под коляното и бяла риза, то за мен е задължително да са придружени от интересен аксесоар, който да добави „цвят“ и настроение в рутината на ежедневието. :) Един от детайлите, на който обръщам най-голямо внимание, са обувките – екстравагантни, различни и на висок ток. :)

За вкус, какво да кажа – като много усмихнат човек, обожавам шоколад. :)

За песен ... мммм ... обичам много, много песни. В момента слушам една любима – Alex Clare – Too close. :)

Място – нашето Черноморие, ски пистите у нас и в Европа и яз. Въча в Родопите. :)

Пожеланието към нашите читателки?

Пожелавам им да са живи и здрави, разбира се! Да се усмихват колкото могат повече, защото една дама с усмивка може да постигне всичко, което пожелае! :) Също така, винаги да знаят къде точно се намират в момента – нито да се подценяват, нито надценяват! Това е сред най-трудните психологически нива, но помага да свързваме правилно точките в живота си и да имаме реална самооценка...

Коментирай