Нежна като цвете

По-красиви и плътни вежди – как?

Няколко грижи, с които да ги направите по-плътни

17.05.2016г. / 08 50ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Веждите са изключително важна част от нашето лице, защото те рамкират очите ни, като придават мистичност и загадъчност на погледа. Ето защо не бива да ги пренебрегваме. Напоследък на мода са плътните вежди.

Въпросът е как да постигнем красиво оформени и естествено запълнени вежди? Следващите няколко грижи със сигурност ще помогнат за подобряване на плътността им. Следвайте ги и ги прилагайте всеки ден в продължение на поне 3 седмици.

Масло от макадамия

Маслото от макадамия се добива от ядката на дървото, като се усвоява много бързо от кожата, без да оставя неприятни мазни следи. Продуктът подхранва косъмчетата, като помага за техния растеж и плътност. Използвайте малко количество от него всеки ден, като го втривате и оформяте веждите си.

Сок от лук

Настържете пресен лук и нанесете сока му върху веждите. Сярата в сока помага за бързото възстановяване на косъмчетата и стимулира техния растеж. Оставете съставките да подействат 10 минути, като внимавайте сокът да не попадне в очите ви. След това изплакнете с вода.

Можете да приложите сок от лук и върху косата. Той увеличава кръвообращението, като по този начин косата започва да расте по-бързо.

От друга страна, зеленчукът притежава антибактериални свойства, които редуцират инфекциите на кожата. Сокът прави косата по-здрава, отваря порите на космените фоликули и предпазва скалпа от възпаления. Тук може да видите няколко рецепти за маски за коса с лук.

Бадемово мляко

Бадемовото мляко съдържа витамини А и Е, мастни киселини, минерали и протеини, които помагат на нашите вежди да изглеждат плътни и дълги. Млякото действа благоприятно на всеки тип кожа. Може да ползвате и бадемовото масло, помага и при косопад.

Разтрийте малко количество от него в скалпа и оставете да действа около 45 минути. Можете да затоплите маслото леко на котлона, а косата след това може да я увиете в хавлиена кърпа.

Алое вера

Алое вера притежава хидратиращи свойства, които подхранват фоликулите, като стимулира косъмчетата да растат по-бързо. Приложете гел от растението върху веждите си, като постоите 30 минути, след което се измийте с топла вода. Веждите ви ще станат не само по-плътни, но и по-меки.

Свързани статии

Масаж и ексфолиране

Ексфолирайте нежно веждите си, като това ще премахне мъртвите клетки на кожата и ще насърчи кръвта да циркулира по-добре. По този начин ще стимулирате вашите вежди да растат по-бързо.

Кокосово масло

Използвайте кокосово масло, за да подхраните косъмчетата на веждите. Нанасяйте вечер от маслото с леки масажни движения, без да го отмивате.

Снимкa: istock

Автор: Ангелина Ангелова

Коментирай