Нежна като цвете

5 начина да използвате витамин Е срещу бръчки

Направете си маска с витамин Е и мед

03.08.2016г. / 07 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

С напредване на възрастта, под влияние на външни фактори като стрес, излагането на слънце, хормоналните промени, кожата ни може да загуби своята свежест и красив вид. За да запазим нейния добър външен вид ние се нуждаем от мощен съюзник като витамин Е.

Той се съдържа в храни като авокадото, бадемите, тиквените семки, папаята и други. Днес споделяме няколко домашни маски за лице, които ще ви подмладят. Правете ги един или два пъти седмично.

Маска с витамин Е и алое вера

Алое вера е един от най-добрите натурални продукти за кожата. Той спомага за нейната дълбока хидратация, както и за по-бързото ѝ възстановяване след изгаряния и наранявания. Запишете си необходимите съставки:

  • 2 капсули витамин Е
  • 1 чаена лъжичка гел от алое вера

Двете съставки се смесват добре, след което се прилагат с лек масаж върху почистена кожа. При по-упорити бръчки масажирайте около 2-3 минути. Оставете маската да подейства в рамките на 20 минути, след което изплакнете с хладка вода.

Маска с витамин Е и мед

Медът също е един от най-добрите натурални овлажнители за кожата. В тази маска се съдържат още две разкрасяващи съставки – кисело мляко и лимонов сок. Благодарение на тях кожата е с изравнен тен, а порите са по-малко видими.

Запишете си необходимите съставки:

  • 2-3 капсули витамин Е
  • ½ чаена лъжичка мед
  • няколко капки пресен лимонов сок
  • 1-2 супени лъжици кисело мляко

Всички съставки се разбъркват добре и маската се прилага върху предварително почистена кожа за 20 минути. След това изплакнете с хладка вода.

Маска с витамин Е и кокосово масло

Кокосовото масло е добър овлажнител. Богато е на антиоксиданти, успокоява кожата и я прави гладка и еластична.

Какво ще ви бъде необходимо, за да приготвите тази маска? В купичка комбинирайте 3 капсули витамин Е с 1 супена лъжица кокосово масло. За да си направите не само разкрасяваща, но и релаксираща терапия, по желание може да добавите и 2-3 капки масло от лавандула.

То също действа благоприятно върху кожата. Маската се нанася с леки кръгови движения върху почистена кожа. След 20 минути може да изплакнете с хладка вода.

Свързани статии

Маска с витамин E и розова вода

Розовата вода е един от най-препоръчваните продукти за ежедневно ползване, тъй като тя успокоява кожата, намалява подпухналостта, забавя стареенето на кожата и хидратира. В купичка комбинирайте:

  • 1 капсула витамин Е
  • ½ чаена лъжичка куркума
  • ½ чаена лъжичка мед
  • розова вода, толкова, колкото да се получи гладка, но не твърде течна смес

Нанесете маската върху почистена кожа и след 15 минути може да изплакнете с хладка вода.

Витамин E и зехтин

Зехтинът овлажнява и подхранва кожата, като я прави по-еластична, мека и забавя появата на бръчки. За да приготвите тази маска ще са ви необходими 1 капсула витамин Е и чаена лъжичка зехтин. Маската трябва да подейства върху кожата 5 минути. След това се изплаква с хладка вода.

Снимка: istock

Коментирай
Свободно време