Нежна като цвете

5 домашни грижи за красиви и здрави нокти

Масло за меки кожички

30.09.2016г. / 14 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Здравите и добре поддържани нокти са толкова важни, колкото и всичко останало, което прави визията ни привлекателна. Редовното посещаване на маникюрист е от съществено значение, но някои малки трикове могат също да допринесат за добрия външен вид на ноктите. Запишете си ги.

Лимонов сок

Лимоновият сок е естествен избелващ агент, който може да направи ноктите ви по-красиви, като това да премахне неприятните петънца от тях, които могат да се получат в резултат на тютюнопушене или друг вид замърсявания.

Как да го използвате?

В купичка с пресен лимонов сок накиснете ръцете си за няколко минути. След това добавете приятно топла вода и оцет, и с четка или гъба леко изчеткайте ноктите си. Накрая изплакнете ръцете си с топла вода и намажете с хидратиращ крем. Правете тази грижа един път седмично.

Краставица

Този прекрасен зеленчук е доказал своите разкрасяващи действия върху кожата. Също толкова добре може да се погрижи и за здравето и красотата на ноктите ви. Трябват ви няколко резенчета краставица, които да натъркате върху ноктите си без да ги изплаквате.

Може да ползвате и пресен сок от краставица. Ако правите тази грижа през ден (за предпочитане вечер преди сън), много скоро ще забележите колко красиви и здрави са станали ноктите ви.

Масло

Кравето масло прави чудеса с кожата, особено с тази на напуканите устни. Но то е подходяща грижа и за нокти, тъй като спомага за подобряването на естествената им красота. Маслото съдържа много хранителни вещества като витамини A, B и E, калий, натрий, калций, цинк, желязо и магнезий, всички те са важни за здравето и красотата на ноктите.

Ежедневно правете лек масаж на ноктите и кожичките около тях с меко масло. Масажът трябва да е лек и в рамките на няколко минути. След това изплакнете ръцете си с хладка вода и подсушете.

Паста за зъби

Точно като кожата, ноктите също изискват ексфолиация, за да запазят своя естествен блясък. Използвайте бяла паста за зъби, за да премахнете мръсотията от ноктите си, като им придадете освежаващо усещане.

Поставете малко количество паста върху нокътната плочка и разтъркайте за няколко минути. При по-упорити замърсявания нанесете пастата върху четката и тогава разтъркайте. Накрая изплакнете с хладка вода и нанесете овлажняващ крем.

Свързани статии

Почистете ноктите си с мека четка и избелваща паста за зъби за няколко минути, след това измийте ръцете си със студена вода.

Бебешко олио

Ако миете съдовете без домакински ръкавици, постоянното излагане на водата и препаратите може да направи ноктите меки и чупливи. Ето защо през ден-два ги масажирайте с бебешко олио. Така ще се подхранят и кожичките около тях.

Снимка: istock

Коментирай