Нежна като цвете

Гликоловата киселина и многобройните й ползи за кожата

Вълшебство за сияен тен

04.03.2018г. / 06 07ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Гликоловата киселина представлява алфа хидрокси киселина, която се среща натурално в някои продукти – кисело мляко, захарна тръстика, ябълки, цитруси. Тя е невероятно полезна за кожата, защото има доста по-малка молекула от тази на салициловите и млечните киселини, заради което прониква по-дълбоко в кожата.

Гликоловата киселина облекчава симптомите на акне, възпрепятства окислителните процеси, предизвикващи стареене и бръчки, изравнява тена, изглажда фините линии и разширените пори.

Разкрийте красотата на кожата под мишниците

Пилингът с гликолова киселина прави истински чудеса с кожата.

Защо тази гликолова киселина е полезна за кожата?

Тя прави кожата по-блестяща

С помощта на гликоловата киселина редица вредни процеси като сухота, стареене, лющене, възпаление се забавят драстично. По този начин кожата започва отново да сияе. Ексфолиантите на основата на гликолова киселина отстраняват мъртвия слой клетки от повърхността и стимулират регенерацията на подлежащите клетки.

Гликоловата киселина почиства порите

Тя отпуска, почиства порите и намалява появата на нови такива, в които да се събира мръсотия и себум.

Гликоловата киселина изравнява тена

Мечтаете за равномерен тен? Ексфолирането с тази киселина ще ви помогне да го постигнете чрез нежно отделяне на горния мъртъв слой клетки.

Подобрява текстурата на кожата

С помощта на гликоловата киселина се премахват неравности, грапавини, издутини по кожата. Чрез стимулиране на регенерацията на клетките не само тенът се изглажда, но и самата текстура на кожата.

10 грешки в измиването на лицето, които вредят на кожата

Облекчава акне

Ексфолиантите с гликолова киселина проникват дълбоко в кожата, за да се справят с гнойните пробиви на повърхността. Тя стимулира обновяването на клетките, регулира секрецията на себум и премахва белезите от акне.

Бори се със стареенето

Ако искате да забавите драстично стареенето в кожата, причинено от оксидативния стрес и външните фактори, използвайте гликолова киселина. Нейните микропилинг ефекти стимулират производството на колаген и еластин, така важни компоненти за изглаждането на бръчките.

Предотвратява врастването на космите

Врастването на космите се случва заради втвърден горен слой на кожата, който възпрепятства нормалното им поникване. С подходящото ексфолиране, което дава гликоловата киселина, тези процеси не са затруднени.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати