Нежна като цвете

Как да нанасяте руж перфектно всеки път?

Няколко полезни съвета за неотразима кожа и перфектен грим

24.02.2020г. / 12 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Само малко руж е достатъчен, за да ви накара да изглеждате по-млади, свежи и здрави. Но само една грешка в нанасянето и ружът може да има точно обратния ефект – да ви състари, да подчертае фини линии и бръчки, да направи кожата ви да изглежда с нездрав вид.

Да си направим бронзов руж от естествени съставки

За да избегнете тези проблеми и за да изглеждате добре с помощта на руж в грима си, вижте как точно да го нанасяте, кои грешки да избягвате и какво е важно в грижата за кожата, за да покажете най-доброто от нея.

1. Подгответе кожата по правилния начин преди да нанесете руж.

За да накарате ружа да се смеси по най-добрия начин с кожата ви, тя трябва да е нито много суха, нито прекалено мазна. За целта я подгответе подобаващо според типа. Измийте я, подсушете и я хидратирайте добре. Добрата предварителна и подготвителна грижа за кожата позволява кожата ви да не изглежда нацепена след нанасяне на ружа, ако е суха, както и да не лъщи и да задържа продукта за по-дълго, ако е мазна.

5 съвета за неотразим грим

2. Подберете цвят, който е подходящ за вашата кожа.

Не всеки руж е подходящ за всеки цвят кожа. За да направите кожата си възможно най-красива и свежа, трябва да съобразите нюанса на ружа с вашия тен. Прекалено тъмен или твърде светъл руж може да ви състари, да подчертае бръчки, които се опитвате да прикриете или да накара кожата ви да изглежда повехнала.

Ако имате бледа кожа

Опитайте руж с нюанс, който е съвсем леко по-тъмен от вашата кожа в леки прасковени тонове или нежен бежов нюанс. Бледорозовото също е чудесен вариант, защото се слива плавно с естествения цвят на кожата ви и придава приятен завършек.

Грим според цвета на косата

Ако имате светла към средно тъмна кожа

Ако имате цвят на кожата, който е средно светъл, не много блед, тогава прасковеното с изявен блясък е много подходящ цвят за руж за вашия тип кожа. Този нюанс е универсално подчертаващ за светли към средно тъмни тонове на кожата, като я прави бляскава, жизнена и свежа.

Ако имате златист загар или маслинов тон на кожата

В този случай топлите нюанси са подходящи, например кайсиево с блясък или тонове, които са дори леко по-светли от цвета на кожата ви.

Трикове за красота, които са задължителни за всяка жена

Снимка: iStock

Ако имате по-тъмна кожа

Тъмните кожи се подчертават чудесно от топли, ярки цветове, като кайсия, ефирен блясък, наситенорозово или прасковено.

Грешки при грима, които състаряват

Свързани статии

3. Открийте най-добрата формула за вашия тип кожа

  • Различните видове руж имат различна текстура. Срещат се под формата на пудра, прахообразни ружове, кремообразни и под формата на перли, стикове и други.
  • Ако имате мазна кожа, стиковете са подходящи за вас. Те са трайни, издръжливи и устояват на предизвикателството мазна кожа през по-голямата част от деня.
  • Ако имате нормална или комбинирана кожа, кремообразните формули са страхотни за вас. Те имат висока степен на задържане, като хидратират кожата с добавените си масла в състава си. Кремообразните формули придават свеж и младежки вид на кожата.
  • Ако имате суха кожа, прахообразните формули са добър избор. Този тип руж е чудесен, защото се приплъзва леко по кожата и създава ефект на мъгла или опушване. Въпреки всеобщото мнение, че за сухата кожа подходящи са кремообразните ружове, това не е съвсем така, защото щом изсъхнат, може да се напукат, докато с прахообразните не е така.

4 причини да не пропускате нанасянето на база за грим

20 идеи за грим за сини очи

Идеи за грим с очна линия (галерия)

Коментирай