Reality/TV

Болка и мирис в кухнята на MasterChef

Не пропускайте!

09.03.2016г. / 09 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка:  bTV

Снимка: bTV

Днес, сряда, 9 март, от 21:30 часа MasterChef по bTV ще продължи с кулинарните предизвикателства към 24-те хоби-готвачи, които ще трябва да заслужат мястото си пред 16-те плота в най-голямата кухня на България.

Две изпитания в няколко кръга ще покажат на Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев кои от тях притежават волята и уменията, за да запишат името си в историята на любимото на цял свят кулинарно шоу. Разделени на три групи, любителите-готвачи ще се изправят пред различни задачи, скрити под кутиите на MasterChef, които трябва да изпълнят за 10 минути.

Андре Токев ще демонстрира три от задължителните качества за всеки професионалист – точност, бързина и прецизност, въпреки напрежението. Кандидатите за титлата и голямата награда от 100 000 лева ще трябва да постигнат идеално еднакви кубчета от различни текстури. Петър Михалчев ще даде урок за приготвянето на един от основните сосове с няколко уловки – издръжливост, търпение и баланс на вкусовете.

Chef Ангелов пък ще запретне ръкави, за да покаже как се върши „мръсна“ и трудоемка работа с мирис на перфекционизъм. В следващото предизвикателство нешлифованите кулинарни таланти ще разполагат с 20 минути, за да създадат перфектен сос бешамел. Гъстота, вкус и текстура ще изстрелят петима към мечтаната арена, а останалите 15 ще преминат през финалната фаза на „тренировъчния лагер“.

Препятствието по пътя към кухнята на кулинарното шоу ще се състои от изобилие от продукти, сред които бешамелът да блесне, и 45 минути, за да убедят строгото и справедливо жури във висотата на страстта, прецизността и въображението.

Как един малък пропуск може да съсипе реномето на ресторант, какви хитринки и стратегии ще използват гладиаторите в битката за престилка с име и дали самоувереността дава преимущество? Какъв е вкусът на съвършенството, дали амбицията е по-силна от болката и кой ще се пребори със стреса, гледайте тази вечер.

Коментирай