Готварство

Бърза торта с панетоне

23 Дек 2021 | 11:27 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 30 мин Порции: 8-10
Бърза торта с панетоне

Продукти:

  • Панетоне по ваш избор 1 кг
  • 300 г сладко по ваш избор
  • ликьор за напръскване на блатовете – по желание
  • За крема:
  • 400 г маскарпоне
  • 250 мл течна сметана за разбиване
  • 1 /2 ч.л. ванилов екстракт
  • 100 г пудра захар

Приготвяне:

Започнете с разбиването на сметаната до пухкавост. Отделно разбийте захарта, ванилията и маскарпонето. След това внимателно прибавете сметаната и отново разбийте. Панетонето се нарязва на шайби с дебелина около 3 см всяка. Вземете подложка за торта или подходяща чиния и на дъното и сложете малко от крема, след това поставете първото парче панетоне. Намажете го с крема, след това намажете и със сладкото. След това сложете второто парче и отново намажете с крем и сладко. По желание може да напръскате някои от етажите на тортата с малко коняк, ликьор и след това да ги намажете с крема и сладкото. Накрая всичко се намазва добре с крема и се украсява както ви харесва – с бонбони, течен шоколад, пръчици, бисквити и т. н. Сложете тортата за около час в хладилника.

Снимка: iStock

Вижте още: