Меню

Брускети с козе сирене и ягоди

30 септември 2015 | 11:24 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
Добави в любими
½ чаша балсамов оцет
12 филийки хляб (може и франзела или италианска чабата)
1 супена лъжица зехтин
500 г пресни ягоди, нарязани на половини или четвъртини
2 супени лъжици пресни листа от мащерка
1 чаша меко козе сирене (може и крема сирене)
сол и пресен черен пипер на вкус
20 мин.

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

Загрейте оцета в малък тиган на среден или слаб огън. Гответе докато течността се редуцира наполовина или около 8 до 10 минути. Свалете от огъня и охладете до стайна температура.

Подгответе скара на висока температура (може и оребрен тиган). Поставете хляба върху фолио за печене и го поръсете със зехтин.

Смесете ягодите с мащерката в малка купа и оставете настрана. Запечете хляба на предварително загрята скара или около 3 минути от всяка страна.

Намажете препечения хляб със сиренето. Добавете сол и черен пипер, оцет и сместа с ягодите. Разпръснете цялата тази смес върху намазаното козе сирене. По желание украсете с допълнителни листенца мащерка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай