Меню

Сиропирани бухти

8 май 2016 | 09:15 | Михаела Лазарова
3 от 5 гласа
Добави в любими
1 яйце
200 г кисело мляко
250-300 г брашно
1 чаена лъжичка сода за хляб
За сиропа:
1 л вода
700 г захар
2 прахчета ванилия
60 мин.

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

В купа разбийте яйцето и добавете към него киселото мляко, в което предварително сте сложили содата. Разбъркайте съставките и постепенно добавете брашното. След това в силно загрято олио с помощта на супена лъжица започнете да сипвате по малко от готовото тесто.

Трябва да се оформят малки бухтички. Когато са добре изпържени от всички страни трябва да ги отделите върху салфетка или кухненска хартия. Пригответе захарния сироп и още докато е топъл потопете бухтите в него за 2-3 минути. След това ги извадете с решетъчна лъжица и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай