Меню

Варени домашни гевреци

2 юли 2017 | 07:32 | Илияна Николова
4 от 12 гласа
Добави в любими
500 г брашно
1 кубче жива мая или 1 пакетче суха
1 щипка сол
1 чаена лъжичка захар
1 и ½ чаши вода
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Смесете всички продукти като най-напред размиете маята в част от водата на стайна температура. Омесете меко тесто. Разточете го на по-дебела кора. От нея с помощта на по-малка чиния изрежете кръгове. От така изрязаните кръгове изрежете по-малки с помощта на чаша или чиния с по-малък размер, за да се получат дупките на геврека.

В дълбока тенджера кипнете вода. В нея пуснете оформените гевреци. Варете ги няколко минути. Когато изплуват на повърхността значи са готови. Отцедете ги от водата, след което ги запечете в предварително загрята на средна температура фурна.

Снимка: Morguefile

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай