Готварство

Бургери със сьомга

26 Окт 2019 | 06:11 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Бургери със сьомга

Продукти:

  • 500-600 г филе от сьомга без кости
  • 1 чаша хлебни трохи
  • ½ чаша нарязан лук
  • 1 супена лъжица дижонска горчица
  • 2 чаени лъжици хрян
  • 2 яйца, разбити
  • 1 супена лъжица пресен розмарин, нарязан
  • ½ чаена лъжица сол
  • ½ чаена лъжица черен пипер
  • 2 супени лъжици зехтин

Приготвяне:

Нарежете филето от сьомга на малки кубчета. Постарайте се да се уверите, че не са останали никакви кости.

В голяма купа смесете рибата с хлебните трохи, ситно нарязания лук, горчицата, хряна, яйцата. Омесете добре получената смес. Овкусете с подправките. Охладете за 30 минути в хладилник.

Загрейте фурната на 170 градуса.

Оформете получената кайма на големи плоски стекове. Запечете ги в намазнена със зехтина тава в загрятата фурна.

Сервирайте бургерите от сьомга в кръгли питки, гарнирани с домат, рукола, сос по избор и още малко лук.

Снимка: iStock

Вижте още: