Салата с мариновано пилешко
28 Авг 2017 | 06:43 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4
Продукти:
- 4 броя обезкостени пилешки бутчета
- 1 авокадо
- зелена салата
- 150 г пушен бекон
- 10-12 чери доматки
- малка глава червен лук
- За дресинга:
- 1/3 чаша мед
- 1/4 чаша дижонска горчица
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 скилидки пресован чесън
- сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Направете дресинга. Сложете месото в тавичка и го залейте с час от него, като с ръце разнесете сместа добре по пилешкото. Покрийте с фолио и оставете в хладилника да се маринова за 20 минути.
В добре загрят тиган запържете месото с няколко капки зехтин. След това запържете и бекона. В голяма купа сложете нарязаните зеленчуци, нарязаното месо и овкусете с останалата част от дресинга. Разбъркайте и сервирайте.
Снимка и идея: Facebook Tasty
Вижте още: