Готварство

Патица магре

17 Окт 2014 | 11:38 |
Рейтинг:
5 от 3 гласа
Време на приготвяне: 45-50 минути Порции: 4
Патица магре

Продукти:

  • 500 г филе от патица
  • 2 портокала
  • 4 картофа
  • 400 г спанак
  • 1 глава лук
  • 8 аспержи
  • 300 г пармезан
  • 1 скилидка чесън
  • 100 г бекон

Приготвяне:

Патицата се запича, като предварително са направени върху нея нарези и се слага на силен огън, като се следи да се запече равномерно и от двете страни. Отвътре месото трябва да стане леко розово.

Пече се няколко минути във фурна на 180 градуса.

Приготвяне сладко от портокали: 300 грама захар се смесва с фреш от портокал – 1 чаена чаша. Оставя се на слаб огън да редуцира за около 20 минути, а за да се сгъсти, се добавят 2 супени лъжици мед. След това се добавя кора от портокал, маха се от огъня и изчаквате още да редуцира.

Ако не ви се занимава да правите сами сладко, може просто да купите от магазина готово и леко да го разредите с фреш.

През това време картофите се варят със зеленчуковия бульон, издълбават се, когато са готови с помощта на лъжичка и правим пълнеж от спанак (запържен с лук, чесън, масло и пармезан). Добавяме към тях аспержи, увити в бекон.

Поднасяме патицата, нарязана на ветрило, поръсена с портокаловото сладко.

Рецептата е приготвена и предоставена от  Петър Ангелов.


Опитайте още: