Меню

Сочни бутчета със сос от меласа и кетчуп

5 февруари 2016 | 12:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
8 долни пилешки бутчета

1 голяма глава лук, нарязан на филийки

2-3 супени лъжици зехтин

1 чаша кетчуп

¼ чаша меласа

3-4 супени лъжици ябълков оцет

2 супени лъжици кафява захар

1 чаена лъжичка червен пипер

1 чаена лъжичка лют червен пипер

2 стръка магданоз, нарязан
45 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 250 градуса. Намажете бутчетата със зехтина. Сложете ги в тавичка. Запечете ги за около 10 минути. 

Намажете и лука със зехтин. Избутайте бутчетата в единия край на тавата, за да направите място за лука, след това го подредете в другия край на съда. Печете при намалена на 200 градуса фурна за още 15-20 минути, докато соковете на месото потекат и месото стане розово към златисто.

През това време в тиган на котлона смесете меласата, кетчупа, оцета, кафявата захар, двата вида пипер. Разбърквайте, докато всички съставки се смесят. Когато кипне намалете котлона и оставете да къкри, за да се сгъсти.

Извадете лука от тавичката за печене и оставете месото за още няколко минути. Когато и месото е готово, намажете обилно със соса. Поръсете с магданоз, гарнирайте с лука и сервирайте.

Снимка: Youtube

Вижте още:


Как бихте оценили рецептата?
Коментирай