Готварство

Рецептата на Опра Уинфри за хрупкави бутчета

22 Юли 2018 | 06:29 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 минути Порции: 2
Рецептата на Опра Уинфри за хрупкави бутчета

Продукти:

  • 6 бр пилешки бутчета
  • 3 бр пилешки гърди без кожа, нарязани на половини
  • 3 и ½ чаши ледена вода
  • 1 чаша нискомаслено кисело мляко
  • За панировката:
  • 1 чаша галета
  • 1 чаша брашно
  • 1 супена лъжица черен пипер
  • ½ супена лъжица чеснов прах
  • ½ чаена лъжица босилек
  • ½ чаена лъжица риган
  • 1 щипка мащерка

Приготвяне:

Любимата рецепта на Опра Уинфри имитира панирани бутчета и пилешки гърди, но всъщност месото е печено, което го прави по-здравословно.

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете тавичка за печене с растителна мазнина по избор. Сложете пилешките бутчета и гърди в ледената вода. Сложете киселото мляко в друга купа. Оставете и двете купи настрана. 

Смесете всички съставки за така наречената панировка в отделна купа и разбъркайте. Извадете две парчета от пилешкото, отцедете го от водата. Топнете ги в киселото мляко. След това оваляйте в панировката. 

Направете това с всички бутчета и късове пилешки гърди. Подредете ги в подготвената намазнена тава за печене. Печете за около 1 час, като периодично обръщате месото. 

Снимка: istock