Рецептата на Опра Уинфри за хрупкави бутчета
22 Юли 2018 | 06:29 | Илияна Николова Време на приготвяне: 90 минути Порции: 2
Продукти:
- 6 бр пилешки бутчета
- 3 бр пилешки гърди без кожа, нарязани на половини
- 3 и ½ чаши ледена вода
- 1 чаша нискомаслено кисело мляко
- За панировката:
- 1 чаша галета
- 1 чаша брашно
- 1 супена лъжица черен пипер
- ½ супена лъжица чеснов прах
- ½ чаена лъжица босилек
- ½ чаена лъжица риган
- 1 щипка мащерка
Приготвяне:
Любимата рецепта на Опра Уинфри имитира панирани бутчета и пилешки гърди, но всъщност месото е печено, което го прави по-здравословно.
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете тавичка за печене с растителна мазнина по избор. Сложете пилешките бутчета и гърди в ледената вода. Сложете киселото мляко в друга купа. Оставете и двете купи настрана.
Смесете всички съставки за така наречената панировка в отделна купа и разбъркайте. Извадете две парчета от пилешкото, отцедете го от водата. Топнете ги в киселото мляко. След това оваляйте в панировката.
Направете това с всички бутчета и късове пилешки гърди. Подредете ги в подготвената намазнена тава за печене. Печете за около 1 час, като периодично обръщате месото.
Снимка: istock