Готварство

Пиле пиката с лимон и масло

30 Окт 2018 | 12:44 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4
Пиле пиката с лимон и масло

Продукти:

  • 4 броя пилешки гърди без кост
  • 1 яйце
  • 3 супени лъжици лимонов сок
  • ¼ чаша брашно
  • 1/8 чаена лъжица чеснов прах
  • 1/8 чаена лъжичка червен пипер
  • ¼ чаша масло
  • ½ кубче пилешки бульон
  • ½ чаша вряща вода

Приготвяне:

В малка купа разбийте яйцето заедно с 1 лъжица лимонов сок. Оставете настрана.

В плитка купа смесете брашното, чесновия прах, червения пипер. Оваляйте пилешките гърди първо в сместа с яйцето, после в подправките с брашното.

Загрейте голям тиган на средна температура. Разтопете останалото масло в него и запържете пилешкото до златисто.

Във врящата вода разтворете бульона. След това добавете 2 супени лъжици лимонов сок. Добавете течността в тигана. Покрийте с капак за 20 минути като обърнете пилешките гърди след десетата минута.

Гарнирайте по желание със салата или друга гарнитура.

Снимка: iStock

Опитайте още: