Готварство

Пилешки гърди с пълнеж от спанак и синьо сирене

01 Ное 2018 | 06:24 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 минути Порции: 4
Пилешки гърди с пълнеж от спанак и синьо сирене

Продукти:

  • 8 резена бекон
  • 4 броя пилешки гърди без кост, нарязани на половини
  • 500 г спанак
  • 1 чаша натрошено синьо сирене
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1/8 чаена лъжица черен пипер
  • ¼ чаена лъжица сол
  • 2 супени лъжици зехтин

Приготвяне:

Запържете бекона до златисто и хрупкаво. Отцедете мазнината върху кухненска хартия и оставете настрана.

Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа смесете нарязания спанак и синьото сирене. Към тях добавете и накъсания бекон.

Начукайте леко пилешките гърди, за да ги изтъните. В тях поставете от плънката и я разпределете по повърхността на месото. Навийте на руло и завържете с конец, ако е необходимо. Поръсете с черен пипер и сол. Оваляйте го в брашното.

Запържете в сгорещената мазнина от всяка страна, за да запечатате вкусовете.

След това прехвърлете в тава за печене и печете за още 30 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Вижте още: