Готварство

Пилешки гърди с нудълс на фурна

13 Яну 2019 | 06:31 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4
Пилешки гърди с нудълс на фурна

Продукти:

  • 4 броя пилешки гърди без кост
  • 250 г сурови нудълс
  • 1 чаша гъбен бульон
  • 1 чаша пилешки бульон
  • 1 чаша заквасена сметана
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 1 чаша маслени крутони
  • ½ чаша масло, разтопено

Приготвяне:

Поставете пилешкото месо във вряща вода, за да се свари. Варете, докато месото побелее или около 12 минути. Извадете месото и го отцедете. Оставете настрана да изстине и го накъсайте на дребни парченца. Разбъркайте го с нудълсите.

В отделна купа смесете гъбения, пилешкия бульон и сметаната. Подправете със сол и пипер. Разбъркайте сместа и залейте пилето с нудълсите.

Разтопете маслото на средна температура. Добавете го към крутоните и разбъркайте, така че да полепне добре по тях. Добавете и тях към сместа.

Прехвърлете всичко в тава за печене или йенска купа с капак и печете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: