Глазирано пилешко с балсамико и лук
05 Апр 2019 | 06:36 | Илияна Николова Време на приготвяне: 45 мин Порции: 6
Продукти:
- 6 броя пилешки гърди без кост
- 1 чаена лъжица чеснова сол или чесън на прах
- черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ивици
- ½ чаша балсамико
- 1 чаена лъжица босилек
- 1 щипка риган
- ½ чаена лъжичка мащерка
Приготвяне:
Овкусете добре суровото пилешко с подправките, като го оваляте в тях. Загрейте голям тиган на средна температура. Запържете пилето, докато покафенее или по 3-4 минути от всяка страна. Добавете лука. Гответе, докато и той добие кафяв цвят или още 3-4 минути.
Залейте с балсамовия оцет. Поръсете с още малко подправки. Намалете котлона и оставете пилешкото да къкри за още 15 минути.
Снимка: iStock
Вижте още: