Готварство

Глазирано пилешко с балсамико и лук

05 Апр 2019 | 06:36 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 6
Глазирано пилешко с балсамико и лук

Продукти:

  • 6 броя пилешки гърди без кост
  • 1 чаена лъжица чеснова сол или чесън на прах
  • черен пипер на вкус
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на ивици
  • ½ чаша балсамико
  • 1 чаена лъжица босилек
  • 1 щипка риган
  • ½ чаена лъжичка мащерка

Приготвяне:

Овкусете добре суровото пилешко с подправките, като го оваляте в тях. Загрейте голям тиган на средна температура. Запържете пилето, докато покафенее или по 3-4 минути от всяка страна. Добавете лука. Гответе, докато и той добие кафяв цвят или още 3-4 минути.

Залейте с балсамовия оцет. Поръсете с още малко подправки. Намалете котлона и оставете пилешкото да къкри за още 15 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: