Меню

Хрупкави пилешки крилца с мед и лайм

10 април 2019 | 06:15 | Илияна Николова
Добави в любими
18 броя пилешки крилца
¼ чаша мед 
2 супени лъжици пресен сок от лайм или лимон 
1 супена лъжица настъргана лимонова кора 
1 скилидка чесън, пресован 
¼ чаена лъжичка сол 
¼ чаена лъжичка черен пипер 
½ чаша брашно 
1 л олио за пържене на маслена баня
45 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете меда, сока от лайм, настърганите корички, чесъна, солта и пипера. Поставете брашното в чиста найлонова торбичка, пъхнете вътре крилцата, затворете плика и разклатете добре. Нека брашното полепне добре по пилешкото.

В голям и дълбок тиган загрейте мазнината за пържене. Потопете всяко крилце в сместа с меда и го пуснете в тигана. Пържете до златисто. След като са готови, поставете крилцата върху кухненска хартия, за да се отцедят.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай