Готварство

Печено чесново пиле с пармезан

11 Юли 2019 | 07:29 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 2
Печено чесново пиле с пармезан

Продукти:

  • ¼ чаша зехтин
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • ¼ чаша натрошени хлебни трохи или галета
  • ¼ чаша настърган пармезан
  • 4 броя пилешки гърди без кост

Приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Загрейте и тиган на средна температура на котлона. В него стоплете зехтина. Запържете чесъна за 1-2 минути, след което го извадете заедно със зехтина в купа. Смесете галетата с пармезана в отделна купа. Потопете пилешките гърди първо в зехтина с чесъна, а след това в галетата. По желание можете да добавите различни подправки към галетата. Гледайте цялото месо да е добре полепнало.

Подредете пилешкото в тава с хартия за печене. Печете в загрятата фурна за около 35-40 минути или до златиста коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още: