Пълнено авокадо с пилешко, домати и пармезан
10 Окт 2019 | 09:10 | Илияна Николова Време на приготвяне: 60 мин Порции: 8
Продукти:
- 4 броя авокадо, нарязани на половина и издълбани
- 2 броя сварени пилешки гърди, настъргани
- 300 г крема сирене
- ¼ чаша нарязани домати
- ¼ чаена лъжица сол
- ¼ чаена лъжица черен пипер
- 1 щипка лют червен пипер
- ½ чаша настърган пармезан
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Издълбайте авокадото и нарежете сърцевината. Подредете 8-те половини в тава за печене. Сърцевината смесете с пилешкото, крема сиренето, нарязаните домати, солта, пипера, лютия пипер. Разбъркайте добре, за да се смесят. Напълнете всяка половинка авокадо с плънката. Покрийте добре с пармезан. Печете в загрятата фурна до златисто.
Снимка: iStock
Вижте още: