Готварство

Пиле на тиган със спанак и босилек

12 Яну 2020 | 06:41 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Пиле на тиган със спанак и босилек

Продукти:

  • 1 супена лъжица соев сос
  • 2 супени лъжици вода
  • 1 супена лъжица захар
  • 900 г пилешки гърди без кост, нарязани на малки парчета
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук, нарязан
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • 350 г пресен спанак
  • 40 г пресен босилек

Приготвяне:

Смесете соевия сос, водата и захарта в купа. Разбъркайте. Мариновайте нарязаното пиле в сместа за 30 минути. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в дълбок тиган на средна температура. Запържете лука за 1 минута. Добавете чесъна. Пържете още 1 минута, като разбърквате. Прехвърлете ги в малка купа. Добавете останалата мазнина в тигана и я загрейте. В нея запържете пилешкото заедно с маринатата за около 5-6 минути. Накрая добавете спанака и босилека. Овкусете по желание със сол и черен пипер. Сервирайте върху канапе от сварен ориз.

Снимка: iStock

Опитайте още: