Готварство

Сладко-кисело пилешко с ананас

02 Фев 2020 | 06:11 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Сладко-кисело пилешко с ананас

Продукти:

  • 3 супени лъжици соев сос
  • 3 супени лъжици зехтин
  • сол на вкус
  • ½ чаена лъжица червен пипер
  • 500 г пилешки гърди, нарязани
  • 1 червена чушка, нарязана
  • 1 връзка пресен лук, нарязан
  • 1 супена лъжица царевично брашно
  • 1 консерва ананас

Приготвяне:

Смесете соевия сос с 2 лъжици зехтин, сол и пипер. Разбъркайте. Сложете пилето да се маринова в сместа. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в дълбок тиган. В него запържете чушката за 3 минути. Прибавете пресния лук и гответе още няколко минути. Сложете маринованото пилешко в тигана. Разбърквайте от време на време, докато пилето се задуши. Ако използвате консерва с ананас, използвайте сока от него, за да разтворите царевичното нишесте. Добавете ананасовите парченца в тигана за 3 минути. След това залейте с ананасовия сос с брашното. Оставете да кипне, след което варете за още 2-3 минути, докато сосът се сгъсти.

Снимка: iStock

Вижте още: