Готварство

Пиле по сечуански със сладко-кисел сос

04 Фев 2020 | 05:27 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 4
Пиле по сечуански със сладко-кисел сос

Продукти:

  • 4 броя пилешки гърди без кост, нарязани на кубчета
  • 3 супени лъжици царевично брашно
  • 1 супена лъжица олио
  • 4 скилидки чесън, пресован
  • 5 супени лъжици соев сос
  • 1 и ½ супени лъжици бял оризов оцет
  • 4 супени лъжици вода
  • 1 супена лъжица захар
  • 3 стръка пресен лук, нарязан
  • 1/8 чаена лъжица лют червен пипер или на вкус

Приготвяне:

Оваляйте пилешкото в брашното. Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна към висока температура. Запържете месото с чесъна, като разбърквате постоянно, докато стане златисто. Залейте със соевия сос, оцета, захарта и водата. Разбърквайте през цялото време, докато сосът леко се сгъсти и полепне по месото или около 5-6 минути. Накрая добавете лука и лютия пипер. Гответе още 2-3 минути и сервирайте върху канапе от предварително сварен ориз.

Снимка: iStock

Вижте още: