Готварство

Джамбалая с пиле и ориз

12 Фев 2020 | 12:08 |
Рейтинг:
4 от 4 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Джамбалая с пиле и ориз

Продукти:

  • 2 супени лъжици масло
  • 1/3 чаша целина, нарязана
  • ¼ чаша кромид лук, нарязан
  • ¼ чаша зелена чушка, нарязана
  • 250 г домати от консерва, белени и нарязани
  • 1 и ½ чаши пилешки бульон
  • 2/3 чаша бял ориз
  • 1 чаена лъжица сушена мащерка
  • ½ чаена лъжица чеснова сол
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • ½ чаена лъжица лют сос
  • 1 дафинов лист
  • 2 чаши сварено пилешко, накъсано

Приготвяне:

Разтопете маслото в дълбок тиган на средна към ниска температура. Добавете целината, лука, чушката и сотирайте, докато омекнат. Добавете и доматите, бульона, ориза, мащерката (босилек по желание), чесновата сол, пипера, лютия сос и дафиновия лист.

Оставете ястието да заври. Намалете котлона и оставете да къкри 20 минути, докато оризът набъбне и омекне. След това прибавете свареното и накъсано пилешко. Гответе, докато се стопли и попие от ароматите на зеленчуците. Отстранете дафиновия лист преди да сервирате.

Снимка: iStock

Забележка: По желание може да добавите и наденица, нарязана на едри парчета.

Вижте още: