Готварство

Кето рецепта за пиле с броколи и гауда

20 Фев 2020 | 05:44 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 2
Кето рецепта за пиле с броколи и гауда

Продукти:

  • 2 супени лъжици масло
  • 225 г крема сирене
  • ½ чаша настъргана гауда
  • ¼ чаша майонеза
  • ¼ чаша пилешки бульон
  • 2 супени лъжици готов дресинг по избор
  • 2 чаши накъсани броколи
  • 1 и ¾ чаша сварено пилешко без кожа
  • ½ чаена лъжица сол
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • 1 и ½ чаши настърган чедър

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете маслото в тиган. В него разбъркайте крема сиренето, гаудата, майонезата, бульона и дресинга. Намалете котлона и оставете да къкри, като разбърквате постоянно, докато всички съставки се смесят – не повече от 5-6 минути. Добавете броколите, накъсаното пилешко, солта и пипера. Разбъркайте. Прехвърлете всичко в йенска или порцеланова тава за печене с капак. Покрийте с чедъра и печете за около 20-25 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: