Готварство

Пилешка енчилада

12 Мар 2020 | 06:08 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Пилешка енчилада

Продукти:

  • 1 и ½ чаши сварено пилешко на късове
  • 1 супена лъжица масло
  • ½ чаша нарязан пресен лук
  • ½ чаена лъжица чесън или чеснов прах
  • 100 г зелени люти чушки
  • 300 мл гъбен бульон
  • ½ чаша заквасена сметана
  • 1 чаша настъргано сирене чедър
  • 6 тортили
  • ¼ чаша прясно мляко

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тава за печене с мазнина. В тиган на средна температура разтопете маслото и сотирайте лука. Добавете чесновия прах и нарязаните люти чушки, бульона и сметаната. Разбъркайте добре. Запазете ¾ от соса настрана. Останалият сос прехвърлете в тигана. Добавете пилешкото и ½ чаша от чедъра. Разбъркайте добре.

Напълнете всяка тортиля с плънката и завийте на руло. Подредете ги в подготвената тава. В малка купа смесете запазените ¾ сос с млякото. Залейте енчиладите в тавата със соса. Покрийте с останалото сирене чедър. Печете за 30 минути до златисто.

Снимка: iStock

Опитайте още: