Готварство

Свински джолан в гювече

06 Яну 2020 | 11:09 |
Рейтинг:
5 от 6 гласа
Време на приготвяне: 2 часа Порции: 4-6
Свински джолан в гювече

Продукти:

  • 1,600 кг свински джолан
  • 2 глави лук
  • 1 малка глава целина
  • 3 моркова
  • 3 червени чушки
  • 5 скилидки чесън
  • 500 г пресни гъби
  • 6 картофа
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • сол, черен пипер
  • 2 дафинови листа
  • щипка бахар
  • 200 мл зеленчуков бульон
  • супена лъжица брашно

Приготвяне:

Месото се нарязва, овкусява се със сол и черен пипер и се запечатва в тиган от всички страни. След това се слага в гювечетата и се запича леко на 180 градуса.

През това време в тиган задушаваме всички зеленчуци и правим сос от тях. Когато е готов го разпределяме в гювечетата и печем на 200 градуса до готовност на месото.

Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.

Снимка: istock

Опитайте още: