Готварство

Свински джолан със зеленчуци

26 Яну 2018 | 07:34 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 180 минути Порции: 4
Свински джолан със зеленчуци

Продукти:

  • 4 бр свински джолан
  • сол, пипер
  • супена лъжица брашно
  • 3 моркова
  • 3 тиквички
  • 2 патладжана
  • 5 скилидки чесън
  • 2 връзки пресен лук, както и всички останали сезонни зеленчуци, които обичате

Приготвяне:

Джоланите се овкусяват със сол и пипер и в тавичка с малко вода или месен бульон се слагат покрити с фолио, да се пекат за около 2 часа на 200 градуса. Зеленчуците се нарязват и се сотират в тиган с малко мазнина и зеленчуков бульон.

За да бъде вкусно ястието, трябва да хрупкат леко и да останат сочни. Когато са готови, добавете към тях брашното, за да сгъсти соса.

Когато джоланите са готови премахнете фолиото и печете още 10 минути, за да хванат златиста коричка. Сервирайте джолана украсен със зеленчуците.

Рецептата е предоставена от шеф-готвач Борис Колаксъзов.

Снимка: Михаела Лазарова

Опитайте още: