Готварство

Запечени котлети с картофи и кашкавал

01 Юни 2019 | 05:29 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6
Запечени котлети с картофи и кашкавал

Продукти:

  • 1 супена лъжица олио
  • 6 бр свински котлети без кост
  • 1 л гъбен бульон
  • 1 чаша прясно мляко
  • 4 големи картофа, тънко нарязани на филийки
  • ½ чаша нарязан кромид лук
  • 1 чаша настърган кашкавал

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. В тиган загрейте мазнината и запържете месото. Отделно в голяма купа смесете бульона и млякото. В намазнена тавичка за печене подредете картофите и лука. Върху това канапе поставете котлетите и изсипете сместа с бульона и млякото.

Печете 30 минути в предварително загрятата фурна. Малко преди да извадите от фурната поръсете с кашкавала и печете, докато хване коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още: