Меню

Палачинкови сарми с месна плънка и топено сирене

12 май 2016 | 17:40 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
За палачинките:
2 яйца 
1 и 1/2 ч.ч. брашно 
щипка сол 
щипка захар 
1 ч.ч. прясно мляко 
половин ч.ч. студена вода 
1 с.л. заквасена сметана 
За плънката:
1 стрък праз 
200 г нарязани печурки 
300 г свинско месо 
2 с.л. заквасена сметана 
1 ч.ч. ориз 
2 стръка пресен копър 
1 скилидка чесън 
1 стрък пресен магданоз 
1 с.л. краве масло 
1 кубче гъбен бульон 
черен пипер и кимион на вкус 
200 г кашкавал
80 мин.

  • Порции: 10-15

Продукти
Приготвяне

Яйцата се разбиват, добавят се солта, захарта, прясното мляко, водата и заквасената сметана. Разбърква се добре, след което се добавя и пресятото брашно. Отново се разбърква – сместа трябва да бъде средна по гъстота (с консистенцията на боза). Добре е да постои поне 1-2 часа.

Палачинките се пържат на слаб огън, като предварително тиганът се намазва с масло. Когато палачинките се отлепят сами по краищата и може лесно да се повдигнат с лопатка, са готови за обръщане. Готовите палачинки се оставят настрана.

Рецептата е участвала в кулинарния конкурс „Празнично и кулинарно“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай