Свински ребърца с медена глазура и картофи
05 Юни 2019 | 07:17 | Илияна Николова Време на приготвяне: 120 минути Порции: 4
Продукти:
- 500 г свински ребра
- 500 г картофи
- 2 супени лъжици зехтин
- 1-2 супени лъжици мед
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер
- 1 щипка риган
- 2 супени лъжици дижонска горчица
Приготвяне:
В купичка смесете горчицата, подправките, меда. Разбъркайте добре, докато се смесят съставките. Оваляйте ребърцата в този сос, докато полепне добре по тях. Обелете и нарежете на едри колелца картофите. Овкусете със сол и пипер. Подредете ги на дъното на тава за печене. Поръсете ги със зехтина. Върху тях подредете ребърцата. Печете в загрята на 150-160 градуса фурна за около час и половина.
Снимка: iStock
Вижте още 10 рецепти с картофи