Готварство

Свински ребърца с медена глазура и картофи

05 Юни 2019 | 07:17 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 120 минути Порции: 4
Свински ребърца с медена глазура и картофи

Продукти:

  • 500 г свински ребра
  • 500 г картофи
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1-2 супени лъжици мед
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка риган
  • 2 супени лъжици дижонска горчица

Приготвяне:

В купичка смесете горчицата, подправките, меда. Разбъркайте добре, докато се смесят съставките. Оваляйте ребърцата в този сос, докато полепне добре по тях. Обелете и нарежете на едри колелца картофите. Овкусете със сол и пипер. Подредете ги на дъното на тава за печене. Поръсете ги със зехтина. Върху тях подредете ребърцата. Печете в загрята на 150-160 градуса фурна за около час и половина.

Снимка: iStock

Вижте още 10 рецепти с картофи