Готварство

Печен свински джолан с лук

19 Фев 2018 | 06:00 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 240 минути Порции: 4
Печен свински джолан с лук

Продукти:

  • 500 г свински джолан
  • 1 глава лук
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист
  • 50-60 мл олио

Приготвяне:

Джоланът се измива и почиства. В купа се смесват олиото и подправките заедно със солта. Джоланът се намазва със сместа. Поставя се в тава за печене. Около джолана нарежете лука на колелца, за да даде аромат на месото. Добавете малко вода и дафиновия лист за още аромат. Завийте тавата с фолио и печете за 2-3 часа на 160 градуса. След това открийте месото, увеличете на 220 градуса и печете до получаване на коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още: