Готварство

Корейска мусака

27 Мар 2018 | 08:50 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 90 минути Порции: 8
Корейска мусака

Продукти:

  • 500 г ориз жасмин
  • 500 г свинска кайма
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 50 мл олио
  • 3 кубчета зеленчуков бульон
  • 6 чаши гореща вода
  • Сол
  • Черен пипер
  • Риган
  • Майорана
  • 2 яйца

Приготвяне:

Кипнете водата и в нея разтворете бульона. Нарежете морковите и лука. Омесете каймата с яйцата и подправките. Разстелете ориза на дъното на голяма тава. Върху него подредете морковите и лука. Най-отгоре разпределете каймата. Залейте с разтворения топъл бульон. Добавете и олиото. Печете в загрята на 220 градуса фурна за около 60 минути или до готовност.

Снимка: личен архив

Вижте още: