Готварство

Печено свинско с карамелизирана коричка

29 Апр 2018 | 06:46 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 120 минути Порции: 6
Печено свинско с карамелизирана коричка

Продукти:

  • 1 кг и половина свински врат
  • 2 супени лъжици дижонска горчица
  • 1 чаша бира
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка червен пипер
  • ½ щипка кимион
  • 1 щипка риган
  • 1 щипка кориандър
  • За глазурата:
  • 1 супена лъжица горчица
  • 1 супена лъжица мед
  • 1 супена лъжица кетчуп

Приготвяне:

Намажете месото с горчицата без да го режете. Оваляйте добре в сухите подправки, така че да полепнат добре по месото. Залейте месото с бирата и го оставете да се маринова за няколко часа в хладилника. Извадете го, преместете го в тава за печене. Печете месото, увито с фолио в загрята на 220 градуса фурна.

Свалете фолиото. Залейте месото с бирата, в която е било мариновано. Намажете го наново с предварително смесените за глазирането продукти. Печете на намалена на 200 градуса фурна за още час и половина или до карамелена коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още: