Готварство

Печени ребърца с подправки и глазура

15 Май 2018 | 06:20 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 минути Порции: 8
Печени ребърца с подправки и глазура

Продукти:

  • 1 кг свински ребърца
  • 1 чаша соев сос
  • 1 чаша вода
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • ½ връзка пресен магданоз
  • сол
  • кориандър
  • черен пипер
  • червен пипер
  • 1 чаена лъжичка лют червен пипер
  • 50 мл кетчуп
  • 1 супена лъжица мед
  • чубрица
  • риган

Приготвяне:

За да приготвите маринатата смесете всички подправки заедно с меда, соевия сос, кетчупа и водата. Разбъркайте добре. Нарежете лука, чесъна пресовайте. Добавете и тях към маринатата. Накиснете ребърцата в соса за около 3-4 часа, може и за през нощта. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 1 час или до зачервяване. Можете да излеете маринатата в тавата, докато ребрата се пекат. След известно време тя ще се сгъсти леко. Извадете тавата, намажете ребърцата със соса и отново върнете във фурната, докато се глазират.

Снимка: iStock

Вижте още: