Готварство

Свински карета с марината от балсамов оцет и подправки

12 Юни 2018 | 08:00 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 50 минути Порции: 2
Свински карета с марината от балсамов оцет и подправки

Продукти:

  • 500 г свинско каре, нарязано на пържоли
  • риган
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
  • кориандър
  • ½ чаша зехтин
  • ½ чаша балсамов оцет

Приготвяне:

Подправките могат да бъдат по избор. Смесете ги заедно с оцета и зехтина. Натопете месото в маринатата. Оставете да кисне в хладилник за 1-2 часа. Изпечете го в предварително загрята на 200 градуса фурна за 45 минути или до златист загар. От време на време обливайте с маринатата, за да стане по-сочно.

Снимка: iStock

Вижте още: